2011. július 2., szombat

Szövés mezei virágokból

Javában tündökölnek a réteken a mezei virágok. Szerintem bármelyik bolti virágcsokornál mutatósabb látványt nyújt egy-egy séta alatt gyűjtött színes csokor. Az óvodai évzáróra is saját készítésű csokrokat vittünk - nagy sikere volt. Persze ezek a vidám virágok nem csak a vázában mutatnak jól. Készíthetünk belőle koszorút, vagy éppen szőhetünk vele.
Bogikám már régóta nyúz, hogy készítsek neki szövőkeretet, merthogy ő szőnyeget szeretne szőni (egy vásárban látta...) Gondoltam, az ismert kitartásához valami egyszerűbb dologgal kellene kezdeni, és ekkor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha virágokat fűznénk a fonalak közé. Gyors, látványos haladás, kellően merevek a virágok, hogy gyerek kezek is ügyesen elbánjanak a fűzögetéssel. 
A keret ágakból készült, amit zsinórral kötöttem össze, majd kényelmes közökkel behálóztam. 



És íme az első darab - gyerekkezek által. Azon törekvésem, hogy próbáljuk színek szerint kiválogatni a virágokat, kudarcot vallott, így ez egy igazán szép tiritarka verzió.



Persze lehet variálni a színekkel. Már leszedtük a következő adag virágot, mert persze anya a saját elképzeléseit is meg szeretné valósítani :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése