2011. december 30., péntek

Anyán lógni jó

Ki ne élte volna már át azt a helyzetet, hogy gyermeke főzés közben - persze pont akkor, mikor folyamatosan kavargatni kellene - szeretne rajta csüngeni... Vagy nem halad a takarítással, a kerti munkával vagy bármilyen ház körüli teendővel. Ismerős, ugye?
Mivel rendszeres kirándulók vagyunk, korábban előszeretettel használtam fűnyíráshoz a vázas háti hordozónkat. Akármilyen jó szolgálatot tesz ez a hordozó a kirándulásokon, és a kertben, méreteinél fogva azonban nem túl ideális egy picike lakásban.

Rékával fedeztem fel a hordozókendőt. Nagyon bevált. A csodakengurukkal ellentétben ez köthető előre és hátra is, sokkal jobb tartást biztosít a babának, és nem utolsó szempont, hogy a serpa szerepet betöltő szülőnek is sokkal kényelmesebb, és akár egy 15 kilós gyerkőcöt is cipelhetünk benne. Ezt tapasztalatból mondom, míg a kenguruval negyed óra után leszakadt a derekam, a kendővel előre kötve több órás túra sem okozott soha gondot, hátra kötözve meg még könnyebb...

Ahogy belemélyedtem a hordozókendőzés "tudományába", rábukkantam az ázsiai típusú kendőkre az un. mei tai-ra - és ennek a megkötős illetve a csatos változatára.




El is készült nemsokára az első megkötős fazon, és mivel igen jól teljesített, nem kellett sokáig várni, hogy kövesse egy igazán személyre szabott csatos változat.



Most már van egy az autóban, egy a lakásban, hogy mindenhol kéznél legyen, és kapott egy felgombolható kapucnit is, hogy alvás közben tartsa a kis buksit.

És így mindenki nagyon boldog: Réka baba anyán lóghat, miközben anya is zavartalanul folytathatja a félbehagyott teendőket :-))



Még több infot találsz a babahordozásról itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése