2013. október 4., péntek

Zöldagyagos szappan csalánnal és bojtorjánnal


A rozmaringos hajmosó szappan folyamatos sikerére való tekintettel, gondoltam, hogy itt az ideje egy újabb hajmosó szappan elkészítésének. Még karácsonyra kaptam egy nagyon jó kis gyógynövényes könyvet, amiben már akkor bejelöltem magamnak a csalánt és a bojtorjángyökért.
Végre eljött az ideje, hogy nekiálljak az új  recept összeállításának.
Összetétele: 

Öszetétel: olívaolaj, kókuszolaj, napraforgó olaj, ricinus olaj, sheavaj, lúg, csalán-bojtorjángyökér főzet, zöldagyag, illóolaj


A zöldagyag gazdag ásványi anyag tartalmú, tisztító és méregtelenítő hatású. Gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, utat nyitva a bőr  megújulása felé. Arclemosó és sminkeltávolító szappanként is használható.
A sheavajat Afrika aranyaként is emlegetik. Magában is, vagy bázisolajjal keverve is csodásan ápolja a száraz, ekcémás bőrt. Hidratáló, nyugtató, regeneráló és gyulladáscsökkentő hatású. A száraz bőr, a pikkelysömör és az ekcéma természetes gyógyszere.
Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, D-, és E-vitaminok valamint a béta kartotin. A haj és a bőr ápolására egyaránt kiváló. Már az ókori Görögországban is ezzel dörzsölték be a testüket az atléták.
kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, és hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre) Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.
A napraforgóolaj végi a bőrt a kiszáradástól. Jól felszívódik a bőrön keresztül, így bársonyosan puha tapintást biztosít, elősegítve a bőr víz- és zsírháztartásának gyensúlyban tartását.

A szappanok összetételéről itt olvashatsz bővebben.
És olvasd el ezt, hogy megértsd, miért jó, ha natúrt szappant használunk.


Ha tetszik, nézz be ide:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése